29 Februari, 2008

Macam2 hal

2 hari aku MC, semalam n kelmarin... sebabnya tekanan darah aku tak normal, rendah sangat.. 90/60. Beberapa kali gak aku pitam... aku pitam sesorang, pitam kat spital... pitam kat dalam keta.. pitam kat klinik.. pitam kat rumah... layan pitam sesorang.. Bila aku rasa aku nak pitam je cecepat aku duduk...
Oh ye... aku dah tau kat dalam ni baby apa.. heheheh... tapi doktor tak confirm cuma dia kata agak-agak cam... ****** hehehhhehehe.. suprise lah kononnya...
Okeh.. aku ada cita lain... aku baru tukar tayar keta tak sampai 6 bulan... tapi satu tayar aku bleh koyak... Aku perasan tayar ni koyak pada hari Selasa lepas... Selasa malam Rabu aku tanya kat AbangSayang.. Seingat aku.. aku bawak keta takde aku langgar divider atau pape... .. aku musykil gak ni.. AbangSayang skang ni selalu kuar malam..... tah tah masa dia kuar tu dia ada langgar divider ke apa atau apa2 yang tajam..... musykil gak ni... Aku tanya AbangSayang..
Aku : Abang, bila kali terakhir abang polish tayar?
AbangSayang : Kenapa? Tayar koyakkan?
Aku : (Eh... tau plak dia tayar koyak.. napa tak bagi tau aku eh...) Haah koyak.. kenapa eh?
AbangSayang : Alar takde mende tu... (huh.. aku gerenti statement ini dikeluarkan kerana dia takut kene ganti tayar tersebut... RM145 satu tayar..)
Aku : Hem.. frustlah.. baru tukar... masih terasa lagi RM600 tukar tayar tu... (dah tentu duit aku ko... mestilah aku terasa...)

Korang rasa tayar aku ni kenapa eh???

Ni yang aku pelik ni... over pump angin ke?? Korang ada xperience tak?

Ni gambo si manja aku... tengok safety first... ni nak bawa bear dia pusing2... Tengoklah bear dia habis kene magic pen.

Ini anak teruna aku..hehehehh. Masa amek gambo ni dia tengah ok.. boleh senyum... lepas tu lumbasikal ngan teman tapi mesra, koyak lutut, koyak kuku kaki... sabo jelaaa.. tak pasal aku jadi suster...

Saja je nak tepek pokok bunga bougenvilla aku yang tengah berjambak2 bunganya..


Ni pun tengah bunga gak... satu2nya pokok orkid aku...

5 ulasan:

Elyn berkata...

ish bahye tul asik pitam.... jaga2 tau....
jeles plak ko dh tau gender anak ko.... erm x pe aku nyer next mnth plak.... tu pun kalo si jr x dancing lam tu ekekekekek

PuteriSatu berkata...

weh..pertama - aku jeles pasal bunga orkid ko tu lawa sangat...berbunga2an

tayar tuh..aku rasa cam langgar divider je....

ko selalu pitam ye..take care tau...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Lyn,
Kalau nak confirm betul tunggu 8 bulan laaaa baru confirm sesangat jantinanya..

Puterisatu,
Er.. ko rasa leh pakai lagi ke tayar aku tu???

Ad berkata...

pitam??amalkan makan madu.

koyak?ngk rupa cam langar bucu2.mgkn divider kot.rasanya xder per per.pi la kedai,tanya!

green apple berkata...

ko mcm mak aku la, suka nau ngan bougain.

ala, anak ko tu mujur dia conteng ngan magic pen, kalau anak aku, bear tu siang2 lagi dah takde bijik mata.