11 Februari, 2008

Kenangan di Balau Village Resort

Perjalanan yang agak membosankan sebab jalan penuh sesak, berenti makan tengahari di Kota Tinggi.
Kerana bosan terlampau kristal sempat bukak saloon dalam kereta. Danial terpaksa rela lepas kene marah ngah ayah dia.
Baru sampai... memasing tayang boya yang akhirnya tak digunakan... membazir..
Pompuan didalam gambar takde kene mengene ngan cerita ini... aku main tangkap je.. Pompuan free hair takde dalam gambo sebab dia dah buat silap ngan aku... dia cas lebih.. aku tengah tunggu dia balikkan duit aku..
Gaya busana muslimah oleh Mak Long... hehehhe mak long tak tau gambar dia aku tangkap..
Konon2 pose menarik lah ni... baru sampai muka girang semacam je... haa siaplah ko.. lepas ni sumer jadi Mariah Carey
Ini bukan undi keluar.. tapi undi masuk. AbangSayang menjalankan tugas sebgai suami, bapa dan juga tukang angkut beg... hahaahhah
Ya... ini dia seorang lagi pelakon tambahan. Pak Long juga memegang jawatan sebagai suami, bapa dan tukang angkut barang2....
Ini pelakon utama yang telah berjaya merentungkan kulitnya... tahniah anda berjaya..
Ya... anugerah bapa mithali tahun ini akan diberikan kepada En. Abdul Rahman... Aku kat mana eh??? Aku jadi tukang amik gambo dan tukang jaga barang je...
Ini pelakon nasi tambah... hehehhe... Ita n Samsol pun join the club gak... welkang..welkang..
Okeh... memula apung2kan diri... nanti tetiba je kristal dah pandai berenang... motivasi dari orang yang pernah nyaris lemas kat Desaru... satu tika dulu..
Samsol sedang cuba mentransfromkan dirinya untuk menjadi duyung hok jate... caiyokk... caiyokk...
Gambo ni sebenarnya tengah siap2 nak pi kuar dinner.. tapi dorang ni asal bukak pintu je ingat nak pi mandi manda.. sampai nak ikatkan rambut pun kene berkejar...
Ini keadaan bilik yang telah melalui fasa dekorasi citarasaku citarasamu jua..
Ha... sempat lagi kita orang berjalan sampai kat jeti... masa ni air surut.. tengok penuh ngan batu karang semata... bila air pasang batu karang tidak kelihatan sama sekali... sesuai untuk orang nak bunuh diri... coz terjun je kepala mesti pecah kene batu karang..
Posing malu2 kucing dari kristal.... angin bertiup sangat kencang...
See... betulkan cakap aku penuh batu karang kat sini... huuu tak sesuai nak mandi... kalau nak mandi gak kene pi kawasan hujung sket..
Air baru nak pasang ni... Ad w/pun pantai ni tak seindah kat Korea nun... tapi bolehlaaa...
Aisehmann wak azimmm kalau nak tido bukan disini ye... kang tak pasal jatuh dalam air..
Mak Long sedang gigih menghabiskan sisa2 bfast bersama pak long n Illynna
Uwekkk makanan dia tak sedap langsong... takleh masuk kat tekak aku... makanan tak rasa makanan... er.. habeh rasa apa eh?? tak sedap..

Danial memulakan aksi dengan cemerlang.. main air n gelongsor langsung tak hengat..
Ini minah yang kesejukan... so untuk menghangatkan keadaan kenalah bagi dia minum susu hangat... ya.. silakan jangan malu2..
Ini gambar anak gadis eskimo yang kesesatan di Mesia... Haa yang bertudung putih tu adalah Betaraguru No. 1. Betaraguru No. 2 sedang melengkaq dalam bilik..
Ini gambo Pak Ucu n Mak Ein yang sangat rajin bangun pagi...
Masing2 sedang cuba untuk mentransformkan diri untuk menjadi dugong/duyung
Anak sapolah ni....
Ye... balik2 gambo minah ni... sebab minah ni aje yang dok kat sebelah aku... yang lain sumer dah melalui peringkat transformasi..
Tu dia.. pasangan Betaraguru... Betaraguru No. 1 sedang memeriksa pdanya... Baru kuar kedai...
Lihatlah... keadaan berkabus... sangat sejuk bukan???? Waklu... ada pekerja am sedang membakar sampah di tepi pantai... dan asapnya merebak sampai kat pool... akai ada ka??
Dah sejuk tahap dewatalah ni.... Gambar diambil ketika danial sudah merasa insap dan tersedar di alam nyata...
Ye... at last ada gak gambo aku kat sini ye... heheehehe


Danial sekali lagi... hahahahah tengok pigmentasi yang telah berklaku terhadap eperdemisnya...
Korang mesti pelik.. napa tetiba ada gambo ni.... Ini gambo ketika sudah pulang ke rumah... Mereka tiga beranak masih lagi ngan angin pool... Mereka bertiga pada awalnya membuat aksi terjun tiruk di atas katil.. dan keputusannya papan telah patah.... dan tugas AbangSayang adalah untuk merepairnya semula...

12 ulasan:

ad berkata...

oo..cuti2 sakan Malaysia rupanya..aku gak sendirian disini!!

xsangka yerk..leh wat port bunuh diri kat sittew..

entry ko ni kan..sama cam http://beruangmadu.com..ko x juper ke bear tu??

Anyway,walaupun pantai tu tak chanteq,ttp ada sentimental value kat aku 2005.

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Aku tau sentimental value ko tu... mesti ko terserempak ngan awek ko skang ni kan???? Kan???? Kan??? atau pun... kat situlah segala2nya berakhir.... ekkekeke.... ko tak rindu mesia ke Ad?

Beruang madu?? Adakah ko cuba nak menyamakan aku dengan beruang madu itu??? sungguh keji... muahahahah.. kang ada kelapangan aku menjengah yek...

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ad,
Anak menakan si shah tu luka kat kaki hari Khamis kan??? Ohhh dia lah budak yang aku nampak luka kat kaki tu.... anak sedara aku plak luka hari jumaat... ohhhh pasal tak kenal, takdelah aku tegur...

nasazfrog... berkata...

wah sronok betul hang g bercuti yerr dekat ngan umah mentua cek lak tuh... mahal tak menginap kat situ..

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Nazas,
idaklah mahal.. harga mampu milik...kui..kui..kui... gomen rate RM145... biasa RM160.. itu rege hari cutilaa... Next time ceq nak poi ke Desaru Damailah pulokkk... Rm120 je.. tapi tempat best..

Ceera berkata...

tercarik2 gak mana plak gamba tuan punye blog, akhirnya ada jugak... hehe.. satu pun jadikla ye...

adoi, awat la bingai no orang yang bakar sampah tu...

ad berkata...

msia?kangen bangat seyyy!!eh..tetibe ter'indo' plak..

mm..walaupun ko x sama cam honeybear..tp honey tu tetap sama..(mengayat bini org plak...harus kene pelangkung..hahahaha)

oo..pasal sentimen yang bervalue ittew..disitulah tempatnya duit aku dikopakkan oleh moto aku menyebabkan aku kene tidor di tepi pantai sampai ke esokkan hari dgn angin yg x hengat2nyerr..tang2 time tu jugak nak rosakk..sib baikla beramai2..kalau x..harus aku cr batu karang yang paling tajam dan besar disitu..bukan nak suicide yer,.just nak karate lepaskan geram..
(sorryla cik lara..cam cerpen plak komen aku kalini)

viruspadu berkata...

seb baik ada satu gambonyer

penat teman scrol carik gambo dia tauuu

Ms_MER berkata...

1 jek gambo penuh empunya blog noo. Sgt tidak beretika pekerja tuh bakaq sampah dekat2 ngan pool. Elok dseligi smpi tgolek kna batu karang dia tuh

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

Ceera, Pn. Virus, Ms. Mer..
Ohh selama ni korang tercarik2 gambo terkini aku ye... takyahlah tercarik2 gambo aku yang tak seindah mimpi tu... almaklumlah tengah satu setengah... aku kalau berbadan satu setengah memang balancing lari habis... tunggu kemunculan ku lepas pantang nanti eh... kalau panjang umur laaa..

Ad,
Akak (style ogy) tak kesah dek, kalau ko nak berlipur lara skali pun kat sini... as long as ko soka.. akakkk lagiiii soka... keh..keh..keh...
Perghh.. nasib masa tu aku tak jumpa ko n motor ko... kalau tak boleh aku tolong menjahanamkan motor itu... sungguh kurang sopan motor itu...

green apple berkata...

mana gamba ko, aku nak tengok perottttttttttt!!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

D, aku taule ko kekadang berada dalam keadaan ketensian... aku dah terang2 tepek gambo aku kat situ.. ada 2 keping gambo aku kat situ... tapi tang perut tu aku sorokkan sket...ngeh..ngeh..ngeh...