20 Mei, 2008

Ayo...ayo... ayoo.... dia dah tau....

Sorrylah fwennn keje aku melambak leeee sesangatnya... tambah plak last week aku mc hari.. ekkekekek terer kan.. aku cuma cakap ngan doc kaki aku bengkak sebab banyak berjalan kehulu kehilir... terus dia bagi 2 hari mc... suruh bedrest lah kononnya... tapi kalau dah nama kat rumah nak bedrest kemendenya... waakakakakkakakak... tak perlu muka simpati bagai....

Korang nak tau tak... aku sebenarnya simpan 'bende' yang aku nak cerita ni sudah sekian lama... sepanjang aku kat spital.. hati aku dok geletek2 bilalah aku nak kongsi cerita ngan korang sumer.. aku siap dah reka2 ayat nak nulis kat sini...

Arakian... ceritanya bermula begini...

28/4 yang lalu AbangSayang ada sms aku mintak alamat email aku... tapi masa tu aku confius sangat sebab dia tulis "mtk alamat web".. ehhhh AbangSayang tau ke aku ada blog?? Aku reply balik... nak web ke nak email?? Then AbangSayang reply balik... "nak alamat email"..

Kwang..kwang..kwang.. maka segalanya bermula disitu..

28/4 tu malam kat rumah suasana begitu hambar... tapi aku tak realise mende bukan2... mungkin AbangSayang penat.. tambah lagi ngan dua orang budak yang selalu menggugat kesabaran..

29/4 pagi.. AbangSayang tanya aku..Dialog lebih kurang cam ni..

AbangSayang: Atie (nama manja aku tauuuuu) ada buat cerita eh? Pasal pintu rumah terkunci.. pastu panjat pagar... (Suspen siot cara dia tanya tu... )

Aku : Buat cerita?? (Pada akula kan.. bila dia lemparkan tuduhan 'buat cerita' tu nampak cam aku mengada2kan cerita... atau berbohong.. Dah tentunya aku takleh terima bila orang tuduh aku berbohong. Baru aku teringat archive aku pasal aku tertinggal kunci kat dalam rumah sket waktu dulu, maka aku kembali ke alam nyata)

Aku : Oh cerita dalam blog tu eh? (eiikkk dia dah jumpa blog aku laaaa muahahahhahahaha terer siot.. tapi cemana dia leh jumpa blog aku hanya menggunakan email ye?? Ilmu apakah yang digunakan oleh AbangSayang. Kat sini aku confius.. tapi aku tak nak nampak sangat cam orang bangang.. hehheheh.. soo kunci mulut).

AbangSayang: Padam, jangan sumer nak cerita ngan orang.

Aku : Eik.. pehal plak.. skang sumer orang ada blog. Itu adalah luahan dan cerita apa yang Atie (once again.. nama glamour aku ko...) lalui. Nak cerita ngan orang... orang tak nak dengar.. jadi luahkan kat situla...

AbangSayang : Abang tau mende tu padam.. (fu-yohh!!! Arahan beb.. haruskah aku gentar pada masa itu??? Cuak sket adalah.. tapi aku keep wondering... cemana dia leh jumpa eh.. bukanle aku nak rahsiakan tapi aku kira cam terkesima gak le... aku memang nak bagi award pada kawan AbangSayang yang tolong dia godehkan internet. Aku pasti sesangatnya AbangSayang takkan berjaya tanpa bantuan kawan dia..)

Aku : Tengoklah dulu...

Pada malamnya AbangSayang belanja aku ngan 2 orang budak baik tu dinner kat luar. Tapi suasana tak hapenning.. malah pening.. hambar... bosan... sebab lebih banyak ngunyah dari cakap2... takde gelak ketawa... tiada perbualan.. yang ada hanyalah "hem.." "haaaa".. kalau korang kuar dinner ngan family bosan tak cam tu??

30/4 pagi
Sejak 29/4 tu AbangSayang bersikap dingin... ekkekekek.. aku masih lagi ngan pendirian aku.. blog aku adalah hak mutlak aku... tetiba je kuar dari mulut AbangSayang.. "Cubalah letak gambar abang kat blog tu. Ini letak gambar *** " ekcelli aku tak berapa dengar gambar sapa yang dia maksudkan.. Cam nak terjojol bijik mata aku ni... adakah aku tidak silap dengar... Adakah blog aku telah mendapat restu dari AbangSayang.. Tapi dari cara dia suruh letak gambar dia tu.. nampak benar dia tak masuk ke blog aku mengikut cara yang sah... maybe dia cuma terjumpa archive kes panjat pagar tu.. Kalau dia masuk ikut jalan yang sah sudah tentu dia akan terlihat gambar dia kat belah atas skali tu... Hem.. kira gila glam gak laki aku ni... blog aku punye... tapi suruh tepek gambo dia sesajork... bleh tahan nak enterframe... tapi aku rasa lebih banyak gambar AbangSayang n anak2 dari gambo aku... tak caya korang bancilah... Jadi... the kesimpulannya ialah.. angin meroyan AbangSayang pada hari2 sebelumnya adalah kerana ABANGSAYANG TAK JUMPA GAMBAR DIA KAT DALAM BLOG AKU... hahahahah aku rasa sebab itu dia meroyan.. yang benonya bukan dia marah pasal aku ada blog.. tak gitu?? gitu kan?? kan??

Dan 30hb tu jugak aku kene masuk wad... ekekekeekkek... dari wad aku sms alamat blog aku yang sebenar2nya... pada kawan AbangSayang, kalau anda baca blog aku yang dah update ni... tolong bagi AbangSayang baca skali ye... nanti aku tuliskan surat bingkisan rindu di alam maya untuknya...oh ye.. kem salam kat AbangSayang skali eh... haaa kan tak pasal ko jadi messenger..

Sekianlah cerita yang amat sangat aku nak kongsi ngan korang.. baru hari ini aku berkesempatan...

Wokeh one more info untuk korang sumer... 22/5 ni last day aku bekerja. Coz 23/5 ni aku akan admitted semula sehingga aku bersalin... kalau ikut due aku 6/6, tapi aku harap sangat before 6/6 tu aku dah selamat bersalin. Pada teman2 yang ku kasihi sekelian doakanlah aku n baby aku semoga selamat ye...

Okeh thats all.. aku nak merayau rumah korang plak.. tata titi tutu...

4 ulasan:

Elyn berkata...

suspens jer.... igt kan nk cite dh beranak...... take care....

PuteriSatu berkata...

la hai ya ke....laki aku tahu..tapi dia malas nak baca...haru tul

Ad berkata...

laa..laki ko x tau ke kak lara???ooo..dahsyat hang nooooo..

weh..baby dah kuar cepat2 blog kan..kalau leh time doktor sambut baby tu yerrrr..ekekekkeke..

ad doakan semoga semuanya berjalan seperti mana kanda rancangkan!!

LayarLara Legendary Of Journey berkata...

puteri.. hik..hik.. aku tak tau le dia baca ke idak update blog aku ni.

Ad.. nanti aku buat video conference eh.. pastikan hp ko yang bleh mms tau.. ekekkekek.. jangan ko pengsan udahle..