12 Februari, 2009

Di saman pak polisi

Harinya menghantar Uda pi cabut gigi.. AbangSayang park kat depan kedai.

Lama gak menunggu turn si Uda. Dari jam 10.00 pagi sampai le jam 11.30 pagi tak di panggil pun. Yang kat dalam tu lama beno service gigi..

11.45 kita orang pun turun bawah pi restoran bebetul bawah klinik. Memula nak membasahkan tekak.. ateee dah t.hari.. so we olz terus makan t.hari. Uda kita orang tinggalkan kat klinik tu..

Lepas dah kenyang, kitaorang pun naik atas semula, tengok Uda dah pun dipanggil.

Tak lama Uda keluar.. bayar bil RM170... Uda menyalahkan dok tu mencabut gigi dia mahal segitu. Abis ubat antibiotik 2 jenis, tahan sakit sejenis, kurang bengkak sejenis n ubat demam. 5 jenis ubat ko dapat apa... service pun first class.. malam ko dah tak payah pk nak menahan sakit gigi... Siap bleh cakap plak kalau kat spital RM1 sajo... Dahtu ko pi lah hospital hari Sabtu aku nak tengok bercabut ke idak gigi ko tu.

Turun aje bawah baru je nak masuk keta... dengar AbangSayang ngomel2.. Le.. keta kene saman polisia.. dengan alasan melakukan halangan... Padehal AbangSayang parking elok takdelah nak halang keta kuar masuk... deiii apadaaaa...

Agak2nya berapa RM saman tu ek? Ni sumer Uda punye pasallaaa... kalau ko tak makan cekelat bebanyak ko tak sakit gigi tau... kalau ko tak sakit gigi.. gigi ko tak kene cabut tau... kalau gigi ko tak kene cabut.. tak le keta aku kene saman....

Hampeh...! Er.. ada sesapa yang sedara mara dia polis kat johor ni?? Kurangkanlah samannya...

12 ulasan:

Elyn berkata...

hihi suh je uda byrkan saman tu.....

atty's berkata...

dlm rm300 tu..
suh uda bayaukan

MamaSofif berkata...

dh hal ni sape sebenarnya perlu disalahkan...Uda? @ Ceklat...huhuhuhuhu

Ad berkata...

ceklat disalahkan?kesian ceklat tu..menjadi mangsa tohmahan mamasoff..

saman tu boleh buat rayuan..rm100 jer.

kalau xnak bbuat rayuan, tunggu sampai polis buat promosi diskaun saman up to 70% dekat2 bulan 8 nnt(biasanyala)

eya berkata...

samannye wlpon mahal,nnt bile nk bayo..dia kurangkan rasenye. mcm abg ipa kite kene saman 3 ratus sbb potong kat double line,last2 xde rayuan ape..kene bayo rm100 je. rase saman setakat halang laluan,sket je kut.

kite g cuci gg ngn abg ritu 2 org,rm250..hehe..

LayarLara berkata...

Elyn,
Amek advance RM20 + Cabut gigi RM170 + Saman RM300 = RM490

UDA BULAN NI KO TAKDE GAJI!!

LayarLara berkata...

Attys,
Kalo tak bayo nanti ada masalah tak nak renew lesen n roadtax?

LayarLara berkata...

Mamasofif,
MEREKA DAN KELUARGA MEREKA.. hehehhehe

LayarLara berkata...

Ad,
Kalau betul bagai dikata, Kanda harap dan berdoa semoga polis akan bagi diskaun 99% menjelang raya nanti.. melampauuu!!

LayarLara berkata...

Eya,
Humak aiii cuci 2 orang Rm250, baik ko amek duit tu shopping kat giant lagik skali.. heheheh

Kat sini cuci just RM50 saje..

kHairie berkata...

hahahahahahhaa.. akak memang ganazzz~!

naturalspirit03 berkata...

alaaaa.. apa susah pasal saman tuuu... xder masalah pun nak idupkan road tax atau insuran waima lesen sekali pun.... adikmu yang nakal ni.. dah pernah simpan surat saman since 2005 until 2008ilek ajerrr... takder halll.... tapi tahun lepas kena bayar pasal nak rekod clean ehehhe nak apply permitpunyer pasal..... huuhuuu.. la ni.. ceq seorang pemandu yang cukup berhemah... ehehhe yer kewww.... ??? sendiri tau laaa...

p/s: kalau ader rezki.. nak gak masuk team redbull sauber petronas..