25 Mei, 2009

K.U.L.I


Kalau tetiap bulan universiti bukak job vacancies aku rasa... akule orang yang paling bz. Ngalah wakil rakyat gamaknya..

Mana tidaknya... orang terakhir datang rumah aku adalah pada jam 11 malam tadi. Tu pun aku tak kuar, aku mintak tolong AbangSayang yang keluar.

Kepada korang yang mintak tolong aku hantarkan borang... tolonglaaaa.. tolonggggglaaaaa.... setakat ni aku dah modalkan duit beli sampul RM6 tau.. korang ingat nak mintak keje kat sini cam nak mintak keje kat kilang kicap ke?? Tolonglah bagi lengkap2. Ngan sampul, ngan dah disahkan sijil korang... ngan stem... Kalau setakat satu dua borang tak ngapa... aku yang kene tulis address kat depan sampul... wadoooiiii

Every time bukak kerja kosong je mesti aku bermodal hampir RM10 untuk orang2 yang aku sendiri tak kenal sapa... Last year pun cam tu gak. Aku bleh agak korang mesti cakap... alar sedekah amal jariah ajelaa...

Adooiiilaaa yang paling aku tak tahan siap call lagik.. "TOLONGLAH ANAK MAKCIK, ANAK2 DIA RAMAI. KEJE TAK MENENTU. NAK MINTAK SANGATLAAA AWAK REKEMENKAN." bukan tu aje.. Ada yang bagi borang pastu siap hadiahkan kain pelekat lagi... opsss sorry saya tak mo terima ye....

Dorang ni cam guarantee je kalau tangan aku yang hantar ni dorang bleh dapat?? Korang tau ke aku keje as what kat sini?? Aku ni kuli tau... kuli... kuli...kuli... once again K.U.L.I..

9 ulasan:

LiNda berkata...

" Yea... ko jek cakap KULI. Tapi Mak Joyah kata ko keja bagusss.. ada pangkat ! sebab tulah semua owg satu taman cari ko ".

Percaye cakap akuuu... seraya membetulkan kain yang hampir terlondeh ..

Adiwarnatasya berkata...

Kanda,
Apa arr mereka nie tak tahu tatacara nk hantar borang...Kalau dinda pun hangin gak.
Kanda bukan KULI laa...pekerja yang baik hati n selalu membantu yang lain:)

LayarLara berkata...

Linda,
Ko ni ada bakat laaaa jadi Mem Joyah...

Hehheeeheehehh... lakonan ko aku bagi 3 bintang.. cukup?

LayarLara berkata...

Adiwarna,
Ye dinda.. kanda rasa nak Dush! Dush!

Penat cop disahkan benar borang ni.. kene mintak upah ni

shaliza berkata...

ntah apa2 la org tu...nk mintak keje sendiri usaha laaa...KULI takper kak janji ongkosnya tebal...huhuhu

suhaila-ab berkata...

suro ler diaorg anto kat opis jek...bila dah anto kat umh ko..tu dah kira OT tuh...hehehhe...kena claim..

Shumierain berkata...

aiii marah benar gamak nya ni..okeh la 2 kak..tetiap taun secara konsisten akak bersedekah amal jariah..

LayarLara berkata...

Shaliza..
Waaaa mana ko tau ongkos tebal? Ko curi2 tengok purse aku ehhhhh???

Yaaaa tebal.. tebal ngan mende tah apa apa tah..

atty's berkata...

lor..kalo sampai 10 org ko nak antor kan dah berapa modal eh..mmg tk patut ..