02 September, 2009

Ke'capek'an

Adoiii.... lift bangunan pentabdiran ni buat hal pulooookkkkk.

Dah le pose.... membawak perut lagik... termengah2 aku naik tangga........fuh..fuh... kembang kempis lobang hidung aku kontrol...

Korang pose ke?? Aku?? InsyaAllah aku akan terus berpose.. so far aku baru buang sehari je... tu pun sebab aku pitam... kalau tak kerana pitam gerenti aku dapat pose penuh ini tahun.

Pagi tadi sahur??? Rumah aku wajibul gunnah sahur... tu pun sebab Danial... kalau tak kerana Danial aku aku n abangsayang just sahur kurma n air suam sajek. Danial le penguat aku bangun subuh2 hening masak nasi masak lauk... Danial jugaklah penguat aku balik nak masak berbuka... kalau idak kerana dia... memang aku beli aje tepi jalan.

Pejam celik pejam celik... next week sudah masuk 6 bulan aku pregnant.. begitu pantas masa berlalu...

Oh ye.. sapa ada info pasal sakit tangan kaki n mulut?? Zara n Kristal bleh plak berpakat sesama kene... Nampaknya Zara tu lebih kuat, sebab dia tak demam. Kristal naik demam n pecah2 dalam mulut. Sian dia... dah le kelengking... makan pun sket..sket.. haiii tak tau aku nak kategorikan dia papan lapis gred apa... sesilap plywood size XXS. Hem.. bilalahhh nak berisi minah ni.. Doc pesan kalau Kristal langsung dah tak bleh makan minum... doc nak admitted wad. Ohhhh nehiiii kebi nehiii.. Aku tak larat nak tido ateh kusiii... Tapi doc dah bagi antibiotik untuk Kristal.. doc kata biasanya kalau diberi antibiotik dalam masa 3 hari bleh recovery. Tapi.... TAPIIIII kalau dalam 3 hari.. non ada tindak balas +ve maknanya terpaksalah aku bungkus kain baju aku ngan kain baju dia pegi ke hotel tak berbintang.. Entah tak tau aku dari mana dorang kutip penyakit ni... Cuma last week 3 hari aku tumpangkan bebudak ni kat rumah Kak Murni sebab Kak Sal tak ada cuti (huh! cuti sajeeeeekk).

Huwarrrghhh ngantok seeehh... aku tido kul 12 lebih.. bangun jam 3 lebih... Zara bleh plak kaw2 ngamuk malam tadi... aku pun tak tau napa dia ngamuk... Sakit perut kembung??? Idak.... lapo susu?? Idak gak...

Hem.. harap2 hari ini lebih baik dari semalam....



8 ulasan:

LiNda berkata...

ala ..sianya mak buyung . banyakkan bawak bersabor..
lubang idung tuh, kena kontrol sikit .. besor bebenor ! hehe

kristal teruk sangat ke ? iskk risau weii penyakit bebudak sekarang . Kena lebih berhati-hati okeh .

Moga ko ngan anak2 cepat sembuh . aminn..

Elyn berkata...

erk akak pregnant?? nape saya x tau ni!! surprise nau saya....... huwaaaa saya terlepas entry akak ke???

Adiwarnatasya berkata...

Kanda;
Owhhh kanda pregnant!!!
Congratulation...

Ciannya anak-anak Kanda...
Jaga mereka bebaik kanda...
Kanda pun sama.
Adiwarna doakan mereka sihat semula...

Mesayu Kirana berkata...

jaghah ngamuk eh..slalu baik jek..bebudak tuh cuba ko mandikan dgn dettol, maner tau leh baik yang tumbuh kat tangan n badan tuh...

LayarLara berkata...

Linda,
Heheheh.. nila lobang hidung pesen gundala... sila gerun.

Memacam penyakit laaa... punyelah aku tak bagi dorang berjalan.. eh.. sangkut gak penyakit...

LayarLara berkata...

Elyn...
Heheheh.. yes i'm!.. Jom laaa elyn.. last year kita bersama2... meh lah seiring sejalan lagi tahun ni...ekkekekekek...

LayarLara berkata...

Adiwarna,
Ces.. dinda tak tau ropenye... ingatkan masa berkias2 tu dinda paham... ropenye tak paham... alkisah...

LayarLara berkata...

MesayuKirana,
Haah badan dorang dah bapaknya sapu ngan calemine... cam tepung gomak..