26 November, 2010

Super Duper Zahra


Okeh... memula bagi tepukan yang paling gemuruh untuk Zahra.. (errr kenapa gemuruh ye?? gemuruh tu bukan ke maknanya cam takut...ah takpe.. fedulik..)

Tepuk! Tepuk! Tepuk! Tepuk!

Okeh.. kendian, berikan pujian beralun untuk Zahra!..

ZAHRA!..zahra...ZAHRA...zahra...ZAHRA.... Fewiiiittttt!!!!

Okeh... nak tau kenapa??

Zahra dah tidak menggunakan khidmat lampin pakai buang lagi... yes..yes..yes... Buat masa skang Zahra memegang rekod dalam adik beradiknya. Baru 2 tahun n half dah pandai shi2 n poo2 kat bilik air. Ekceli dia semenjak umur setahun lebih kalau nak poo2 dia dah mintak pegi toilet. Cuma shi2 jelaaa dia masih guna khidmat lampin.

Aku cuti dari Jumaat sampai le membawak ke hari Selasa sebab Danial masuk jawi. Makanya 5 hari cuti, tidak ku sia2kan. First day tu kesilapan pertama terkencing dalam seluar baru cakap. Kesilapan kedua terkencing sket dalam seluar. Kali ketiga dah pandai lari pegi bilik air sambil jerit... NAK ENCEHHH.... Super Duper Zahra! Tak sampai 24 jam dia dah pandai. Tapi malam nak tido baru aku pakaikan lampin pakai buang. Slow2laaa.. nanti memalam aku hangkut dia gi bilik air 2 jam sekali.

Kalau si Kristal dulu... Adoiiiaaaiii... Umur 3 tahun, amek masa 4 hari.... sampai mak dia give up dah. Tapi yang bagus si Kristal dia pandai terus siang dan malam. Lagilaaaa jimat. Danial pun cam tu, 3 tahun baru pandai, sama ngan kristal. Ok..ok..ok... setiap anak2 lain2 kelebihan kan...

Wah.. nampaknya bulan ni kene banyak beli hadiah...

1. Danial berkhatan n Naik Quran.
2. Besday Kristal.
3. Super Duper Zahra.

Ok..ok..ok.. takpe duit makbapak ko banyak lagi... uuuuiiiiii juta2 duit... huhuhuhu....

1 ulasan:

atty's berkata...

Tahniah Zahra....
takpe ..beli adiah utk anak2 sebagai reward..