29 November, 2010

Wet World BP

Semalam dengan bahagianya BidasariAyu & Co., NaturalSprit & Co., Mdm. Betaraguru, Azrai, LayarLara & Co. dengan selamat dan bahagianya telah membasah lencunkan diri memasing kat Wet World Batu Pahat. Nyaris2 tak jadi sebab adalah Hamba Allah tu beriya2 tak nak pegi, sampai bengkak biji mata aku ni melalak. At last pepagi buta tu dengan berbekalkan doa HASBUNALLAH WANIKMAL WAKIL aku cuba pujuk lagi. Dan akhirnya kami sampai disini. Buang masa je aku melalak malam tadi. Sampai ke pagi rasa pijar bijik mata aku. Okay, yang tudung purple berbelang tu Mdm. Betaraguru, Baju itam putih tu AbangSayang aku la, suar pendek berbunga tu anak BidasariAyu yang sulung, Illynna. Tudung purple tu Natural Spirit, dan yang berbaju kuning tu BidasariAyu. Ni sumer tengah berbaris nak bayo tiket. Weekend regenya untuk dewasa RM15, kanak2 over 85cm tinggi RM12. Kalau korang OKU korang akan diberikan potongan sebanyak 50%. Tetiba masa tu NaturalSpirit terus menjadi capek. Gila gara2 nak potongan 50%. Er.. kita orang ni spekies. Kira rabun... errr rabun tak masuk golongan OKU ke?? Nak kene buat cadangan kat parlimen ni. Hitung kira aku anak beranak untuk tiket masuk adalah RM54. Zara ngan Ibtisam tak kene bayar.



Okey, dah selamat masuk. Memasing tengok kiri kanan ada air. Dah tak keruan dah. Haaa yang baju itam ngan suar getah ni, anak NaturalSpirit yang sulung. Cek mek molek kecik depan tu Zahra ngan bapak eh.


Ni antara view kat sana. Tak banyak pun view yang aku tangkap sebabnya aku mengkelek keris taming sari. Gambo aku pun takde. Sebab decide pegi dah last minit dan ada orang tu sentap tahap dewata kan... maka aku dengan selambadak kuar rumah ngan tak bertudung...... sampai ke Batu Pahat ko.. kepala aku togel... Gila ko janji kumpul jam 8, kul 7.45 baru nak terkedek2 kuar rumah. Kumpul kat McD (kumpul aje... tak makan pun...) so geraknya adalah 8.15 pagi Sampai lebih kurang kul 9.45 pagi.



Tempatnya besar... dan sangat best... tapi view yang aku amek ni cam tak menarik je... alaa korang pegi sendiri laaa... aku memang nak pegi lagi. Rasa cam sekejap sangat telan air klorin n mikroorganisma campuran kat situ.


Lek luuuuuuu... memula letak barang dulu... yang pakai suar panjang silakan tukar suar pendek, atau balik nanti ko nak pakai t.shirt ngan towel aje.


Ni dah ujung2. Baru le aku amek gambo. Hehehe... gila ko.. kang basah tepon aku terus tak leh on. Dah le sekarang tepon aku tu leh anto sms ngan amek gambo je. Incoming n outgoing pun takbleh. Bukan takleh buat call. Jerit sampai takde sore pun orang takdengo sore ko.. Ni sumer gara2 budak Ibtisam ni laaa... dia pi jilat2.. kulum2 tepon aku. Ohhh.. suka ko ye Ib... oh ye.. ini adalah holiday yang pertama untuk Ibtisam.



Zara... tengok sudah kecut... entah berapa kalilaaa dia kencing dalam itu kolam. Hahahahah... eleh nak keji konon... korang pun buat jugak kan??? kan??? kalau tak, takkan le air kolam tu tetiba rasa hangat je... hahahhahahahahha


Yee... nampak macam bapak mithali kan... time ni jelaaa dia pegang Ibtisam.. selebihnya diri dia ngan Zahra je laaa... taknak pegi sangat kan??? ujung2 ko jugak yang tak nak kuar. Kristal ngan Danial jangan ceritalaaa... dorang dah jumpa sedara mara sepupu sepapat... ko sapa??? mak bapak dia ke?? ada dorang kesah??


Haaaa ini cara2 orang dah keletihan, setelah melencunkan diri. Duduk, pekena rokok 3-4 batang.. terjun lagi... naik lagi... panaskan badan dulu. Baju itam tu suami kepada BidasariAyu. Asal dia nak masuk air je dia akan tarik sama ada Zahra atau Ibtisam. Suka budak kecik. Eh.. apa yang BidasariAyu pegang tu eh??? Tima kasih bebanyak lah kat BidasariAyu... budimu tidak ku lupa. Kalau ada spot cek masa masuk, aku rasa dia orang pertama kene tangkap.. sebab ngan air milonya, ngan mee gorengnya, ngan rotinya... hehehheheh. Kesalahan besar woo... tapi kesalahan dia tu mengenyangkan aku... hahahahhahaahah.


Haaa lepas mandi sumer dah kelaparan n kebuluran. kat situ ada jual memacam.... takdelah mahal sangat pun.... Maggie cawan ni, dorang jual RM2.


Haaaaaaa... puas berendam budak ni.... sempat plak dia cakap ngan aku... MAKKK... ABANG PUNYE TUTTT DAH BERSIH MAK... mana tak bersih.. ko dah berendam ngalahkan badak air...


Haaa balik punye time, belum apa2 lagi sumer dah ketiduran... Seeeeee ibtisam sampai tak sempat nak berbaju. Memasing kulit sumer dah jadi cam mariah carey.. tan menawan gitu.


Ish..ish..ish... aku tak dapat nak membayangkan bagaimanalah kaedahnya kalau aku nak pegi ke Pahang/Perak pada bulan 5 nanti ngan keadaan yang cenggini.... Kepala kristal kat riba aku. Ib pun kat riba aku. Zara je selamat sket. Danial ngan AbangSayang dan selamat laaa kat depan. Jalan jejauh tu... Seronok memang seronok... tinggal lagi hazaabbb mak korang yang tanggung.


3 ulasan:

Ad berkata...

pahang bulan 6 yerr..


kanda bolehhhh

LayarLara berkata...

AD,
hehehehehe.... nak alphard satu!

atty's berkata...

naqmpak besh je tmpt nie