24 Disember, 2010

Setahun dulu..




Setahun dulu.... Waktu cenggini aku dah siap2 mandi, pakai bedak segala, wangi2, ikat rambut kemas2 menanti saat dipanggil untuk ke OT. Sejukkk sebab aircond kuat sangat... dok bersila atas katil... kepala dah tak bleh nak pikir apa... Hellooooo... bukan overtime laaaa... Operation Theater laaaaaaaaa

Kalau ikut dorang nak potong aku 23hb, tapi ada kes lain yang lebih kritikal... aku tak kritikal ke?? kalau aku mengalami contraction... dalam tempoh 2 minit previous scar aku bleh pecah tau.... Nasiblaaa Allah menyayangi aku...

Baby pun baik.... w/pun perut aku dah sesekejap mengeras. 

Jam 9.15 dorang dah announce... hahahahh kat wad first class dorang panggil pesakit guna intercom... PUAN ISNI, SILA DATANG KE DEPAN..

Waaa sangat nervous... aku dah tau, time aku dah tiba...  Aku tak nak pegi OT, tapi aku nak kuarkan baby ni.. aku tak larat dah nak ngusung perut... tapi aku tak nak di operate.. bleh?? tak nak pegi... tapi nak kuarkan baby... Ko gila ke apa Isni... ko ingat ko ada suku sakat Harry Potter dengan kayu hikmatnya..

Dalam tak nak2 tu... tetiba aku dah sampai kat kaunter depan, nampak dah strechter... 

AbangSayang pun dah ada kat depan.  Pasang line n line urin skali... Entah kali ini aku tak rasa sakit plak masa pasang line urin.. kalau dedulu rasa nak bagi penyepak je...  Mungkin sebab kat wad 1 gaknye... dorang sangat polite...

Aku masuk OT jam 10 pagi, jam 11 aku dah siap.  Alhamdulillah aku selamat, baby pun selamat.  Diletakkan di bahagian pengawasan selama 2 jam aku pun ditolak semula ke wad. 

Semuanya selamat... cuma kali ini aku kalah bius, gatal2 n muntah2.  Dan aku rasa perut aku pun dah imune ngan ubat bius tu... sepanjang pembedahan berlaku... aku rasa pedih kat perut....


Masih panas ni... baru kuar OT.  4.2 kg


 Dalam pantang.. pusat dah tanggal.  Berpantang kat rumah Betaraguru


 Huhuhu... beetle beb.... 


 
Babaaaaaa cak!!


 Masih belum ada gigi lagiiiii sehingga ke hari ini...

 Mata ko bulat ikut sapa ni...


Bab panjat  saya sangat terer..... 


Happy Birthday Yang Pertama Muhammad Ikmal Ibtisam, semoga dimewahkan rezeki, diberi kesihatan yang luar biasa baik dan menjadi anak yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat.


5 ulasan:

atty's berkata...

selamat hari jadi ikmal, semoga berjaya dalam apa juga yg bakal diceburi, berjaya dunia akhirat.amin

LayarLara berkata...

Amin.. Thanks Ktys..

adiwarnatasya berkata...

Hapy Bufday Ib:)

"Didoakan segala kebaikan buat Ib dan menjadi anak yang Bijak, Soleh...Amin:)"

LayarLara berkata...

Adiwarna,
Tima kasih diatas doa mu itu... amin!

ieda berkata...

GAMBAR KE 3 TU MCM BUDAK POMPUAN PLK..CUTE..
HAPPY BIRTHDAY BOY...STAY HEALTHY..