07 Januari, 2011

Ko ada ke??

Adehhhh....dehhh...dehhh.... Baru last week baik ulser dalam mulut aku ni... dah le serangan secara mega, dua kat bibir, satu kat bawah lidah... seksa bangat.

Tapi minggu lepas sambung plak ngan memula rasa bengkak2 kat kelopak mata kanan.  Start hari Khamis dah rasa sakit cam bengkak, hari Sabtu dah mula naik bengkak. Hari Isnin lagi bengkak, amek keputusan pegi klinik.  Pegi je klinik, tapi tak guna pun ubatnya.  Hari Selasa cam dah ok.  Tapi malamnye aku saja gatal nak letak ubat mata.  Skali tu... aduhhhhhhhhhh!!!!!!!! pedihnya... cam boh cili kat mata.  Dalam terpisat2 tu aku tengok balik label kat botol tu... betul.. ubat mata.  Terus biji merah menyala mata aku.  Isk... apa kemende ubat ni.

Hari Rabu.. haaa kau... amekkk makin bengkak plak biji mata aku.  Tak bleh jadi, pegi klinik lagi, tapi kali ini klinik yang lebih baik laaaa.  Masuk2 klinik je aku terus bukak c/mata.. DOK... TENGOK MATA SAYA NI... BENGKAK NI HAAA ... sesi mengadu konon.  Ekceli aku memang dah biasa ngan doktor ni, doc ni pun memang kenal mak bapak aku, adik beradik aku sumer dia kenal.

Lepas dia cek2.. doc cakap, ini ketumbit@tembel.  NAPA ORANG LAIN KENE KETUMBIT TAK BENGKAK, TAPI SAYA FIRST TIME KENE TERUS BENGKAK CAM NI.. cehhh nak ajak doc bertekak plak tu.... Habisssss awak mengendap kaw kaw punye... dapat pun ketumbit pun kaw kaw punye laaa.... er.. apa yang awak tengok?   Eiii rasa aku nak lempang je doc ni.  Sambil ketawa2 dia kenekan aku... Rupenye ketumbit aku kene bebetul kat akar bulu mata.  Tu pasal effect dia memang sadis sket laaa...

Alhamdulillah hari ini dah kurang sket, sakit pun dah kurang, Asik tuam ngan air panas je, biar cepat baik.

Tapi dari balik klinik sampai le nak tido malam tadi.. aku asik terpk je apa yang doc tu cakap.

AWAK ADA SELSEMA SEBELUM NI?  aku geleng pala... Takde doc!

AWAK ADA MASALAH KELEMUMUR? aku geleng pala.. Nope!

er... apa kaitan ketumbit ngan selsema n kelemumur???? confius..


 Mata yang sakit... cam tak kene ketumbitkan...  merahhh kelopak mata aku..





3 ulasan:

atty's berkata...

kty selalu kena dulu
siap buat operation kecil tu, korek2 sakit ..tp lepas tu tak kena lagi

Tanpa Nama berkata...

eye shadow brand apakah ittew?cantikk merahnya

LayarLara berkata...

ktys
ni laaa pestime kene... isk...ateeettt...

tanpa nama,
oryginal k.... ko ada??