07 Januari, 2011

Lagi pasal saman keta

 Di dalam kamar mahkamah, tertuduh adalah berbaju biru air laut sebelah kiri 



 Over kan aku, dalam mahkamah mana leh amek gambo, aku secara menyelinap amek gambo.  Janganlah dorang kenekan aku hukuman menghina mahkamah, mintak simpang laa...  tapi demi penatap rumah aku ni, aku gigihkan jugak menyorok...  Yang berdiri2 tu sumer lawyer2 yang tengah rujuk kes.



 Ok, ni view dari tingkat 23, Menara CyberPort.   Masa ni aku dok melangok kat luar kamar mahkamah.  Ishhh kalau jatuh dari tingkat setinggi gini, mau habis bersepai tulang temulang aku.


Rasa cam main permainan Saidina plak... rumah kekecik... 


Rupe kesah pasal saman keta tu... AbangSayang jual melalui runner.  Nama dia Zulkifli b. Saad. Duk area Kulai.  Runner tu jual pada pembeli pertama.  Masa proses jual beli, AbangSayang bagi pada Zul ni RM200 untuk proses tukar nama.  Tak berapa lama tu, si pembeli pertama dalam senyap2 jual pada pembeli kedua.  Tapi dalam pada tu, si Zul runner ni sudah kelepet RM200 tu, proses tukar nama dia buat bodo je.

Dan AbangSayang pun dia ni jenis lemau gaknye, jenis.. suka amek sambil lewa.  Dia tak cek lansung!  Haaa... ujung2 sapa susah?? Sendiri mau ingat laaaaaaaaa.

Memanglah mahkamah dah jatuhkan hukum bayar RM50 sebulan sampai mati kot pada bank  tapi nak bagi settle problem ni, aku nak jual rumah low cost aku kat Kangkar Pulai, skang ni aku dok kat Pulai Indah Eco Living.

Oh ye... serba sedikit pasal penjualan rumah low cost aku tu.  Alang2 dah ada yang tanya kan...

So far dah ada 2 orang buyer yang sedang berebut nakkan rumah tu.  Dedua tengah bid harga.  Hahahahahahah cam lelongan awam plak ye.  Yang sorang tu nak pada harga 16k, yang sorang tu pada harga 20k.  Rumah tu bank bleh amek paling tinggi pun 26k.  Dulu aku beli ngan rege 17k. Loan tak lama, 6 tahun je.  Dah abis lama dah rumah tu.  Tapi aku tak bleh nak letak rege tinggi, sebab rumah aku tu area pekan koboi.  Keliling banyak rumah cantik2 yang rege dia lagi berbaloi ngan rumah aku.  Maka aku tak bleh nak demand sangat.

Tapi aku dah berjanji ngan orang yang nak beli pada rege 16k dari tahun lepaaaaaaaaaaas lagi.  Manusia pegang pada janji kan?  Kalau tengok pada angka, mestilah nak yang bid rege tinggi kan... tapi aku adalah manusia yang berpegang teguh pada janji.  Kalau tanya pada laki aku tu... ah tak payah tanya pada dia... korang mesti dah bleh agak jawapan dia...


2 ulasan:

atty's berkata...

moning..
alhamdulillah..semua settle.
org lelaki mmg camtu ..selalu je sengal anggap perkara kecik tu remeh..

jual rumah tu mmg gud idea..amik bid yg paling tinggi..nanti kalo dah settle pasal kete tuh .pastikan nama betul2 clean tau kat bank.kadang diaorg ni satu hal lagi ..kena ada itam putih nya tau ..

LayarLara berkata...

Attys,

Tima kasih atas nasihat. Tula, risau gak kalau tak clear blacklist tu..