13 Januari, 2011

Mencari

Semalam balik keje lepas amek budak2 sumer, aku ngan AbangSayang round sekitar Sri Putri.  Mencarik dan melihat jika ada rumah yang nak dijual.  Ada rumah2 kosong tapi sayang dah ditanggalkan plak notice dari tuan rumah, tapi digantikan plak notice oleh agent.  Haa... pasal agen ni aku ada mende nak story ngan korang.

Ha.... meh sini dok rapat sket.

Korang pernah tak perasan kalau kat rumah2 kosong dia tulis iklan cenggini.. RUMAH UNTUK DIJUAL 100% LOAN.  Itu sah2kan bukan owner dia yang gantung.  Itu sahih2 memang kaki kencing yang gantung.  Nampak sangat penipu.  Cemana dia tau bleh 100% loan?  Alkisah ada orang dah terkene.  Rumah yang orang tu dok belek, rumah mak sedara AbangSayang.  Memang cantik tapi dah lebih 4 tahun takde orang duduk.  Barang sumer complete dalam tu.  Pastu adalah malaun mana tampal advertisement tu laaa.  Si mangsa pun dah jumpa malaun yang jadi orang tengah tu laaa konon.  Masa pertemuan tu, si malaun  ni mintak RM2k sebagai kata jadi yang mangsa sedia membeli rumah tu.  Besoknya selepas duit tu dah serah.  Malaun tu terus off hanphone. Padehal mak sedara laki aku ni tak pernah berniat nak jual atau sewakan rumah tu.  Main pandai2 je orang putar alam ni.

Kebetulan kita orang laki bini skang ni sedang mencari rumah area sri skudai, sri putri atau desa skudai.  Sebabnya bebudak kan dah tukar sekolah... jadi nak cari rumah dedekat sini.  Kalau idak asik kene kuar rumah jam 6.30 je.

Pastu AbangSayang pun telefonlah no yang gantung depan rumah makcik dia tu.  Masa tu tak tau lah kes malaun penipu tu. 

Skali tu....  (Cooooppppppp!!!! sambung karang.. aku nak kuar amek anak sekolah...)


2 ulasan:

atty's berkata...

makcik kty pn penah jadik kes camni

citernya camnie..kty citer ye

makcik kty ada rumah kat kundang
lepas tu rumah tu terpaksa dibiarkan kosong sbb makcik kty pindah kat melaka ada bisnes, jdknya rumah kat kundang tu kosong jadik dia sewakan

tertiba je dia tau , rumah dia kena jual,rupanya org yg sewa tu pandai2 jual..naik court bagai
alhamdulillah dpt balik

pandai2 je jual rumah org.

LayarLara berkata...

uihhh lagi sadis tu ktys..